Domain Authority Nedir?

Domain Authority, bir web sitesinin arama motorları için güvenilir ve değerli olup olmadığını belirleyen bir metriktir. Yüksek kaliteli içerik, sağlam backlink profili ve iyi kullanıcı deneyimi ile ilişkilidir.

Aralık 21, 2022 - 13:49
Haziran 30, 2023 - 01:02
 0  36
Domain Authority Nedir?

Domain Authority, bir web sitesinin görünürlüğünü ve arama motorlarındaki sıralamasını ölçen bir metriktir. Moz tarafından geliştirilmiş bir metriktir ve 0 ile 100 arasında bir değer alır. Yüksek Domain Authority puanı, güçlü bir backlink profili, kaliteli içerik ve sağlam bir site yapısı ile ilişkilidir. Arama motorları, Etki Alanı Yetkilisi puanları yüksek olan sitelere güvenir ve bu sitelerin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alma olasılığı daha yüksektir.

Domain Authority Nedir?


Domain Authority, MOZ tarafından bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfasında (SERP) sıralanma olasılığını tahmin etmek için geliştirilmiş bir metriktir. 0-100 arası değerler sunan bu metrik için puanınız ne kadar yüksek (100'e yakınsa), SERP'lerde üst sıralarda yer alma olasılığınız o kadar yüksektir.

Web siteniz ne kadar güvenilir olursa, DA puanınız o kadar yüksek olur.

MOZ'nin tam olarak açıklamasa da DA puanı için backlink sayısı, kalite ve alaka düzeyi gibi faktörleri kullandığı biliniyor. Tahmin edebileceğiniz gibi sadece Amazon ve Facebook gibi çok sayıda kaliteli backlink almayı başaran ve güçlü pazarlama stratejileri kullanan büyük markaların web siteleri yüksek DA puanlarına sahiptir.

Google'dan John Mueller, DA'nın Google'ın son yıllarda SERP sıralamalarını belirlemek için kullandığı algoritmalardan biri olmadığını belirtse de, farklı çalışmalar zaman içinde DA ile web sitesi sıralamaları arasında yüksek bir korelasyon göstermiş ve bu konudaki tartışmalar devam etmiştir. Ahrefs tarafından yapılan bir araştırma, DA ile anahtar kelime için sıralama arasında anlamlı bir ilişki buldu. John Mueller şu ifadelerde; Google'ın MOZ'un DA metriğine benzer özelliklere sahip bir domain metriğine sahip olduğunu ancak otorite puanını belirlemede tek kriterin backlink olmadığını belirtti.

Etki Alanı Yetkilisi Ne Anlama Geliyor?

Etki Alanı Otoritesi, 1-100 arasında değişen yeni bir sıralama puanı metriğidir. Bu etki alanı yetkilisi, bir web sitesinin anahtar kelimeler için sıralaması hakkında bilgi verir. Etki alanı puanı, SEO gücünüzü gösterir ve sayfanızın ne kadar iyi sıralanacağını tahmin etme yeteneğine sahiptir.

Etki alanı yetkilisi puanınızı belirlemeye giden birkaç faktör vardır. Etki alanı yetkilisini oluşturan Moz Şirketi, puanınızı oluşturmak için bağlantı veren kök etki alanlarını ve toplam bağlantı sayısını kullanır. Daha yüksek bir puanınız varsa, bu, arama motorunda daha iyi sıralama şansınız olduğu anlamına gelir.

Dış bağlantıların sayısının önemi nedir?

Dış bağlantılar, web sitesine bağlantı veren ve diğer web sitelerinde oluşturulan geri bağlantılar olarak bilinir. Sitenizdeki dış linklerin kalitesi ne kadar yüksek olursa domain otoriteniz de o kadar yüksek olacaktır. Burada nitelik nicelikten daha önemlidir. Bu nedenle, yalnızca ilgili harici bağlantılar oluşturmanızı öneririz.

Domain Authority Nasıl Geliştirilir?

Bilindiği gibi SEO, kalitenin nicelikten çok daha önemli olduğunu anlamamızı gerektirir. Bu aynı zamanda DA puanını iyileştirmek için de geçerlidir. DA puanını iyileştirmek çok çaba gerektirir. Uzmanlar, bu değeri bir sitenin güvenilirliğini değerlendirmenin en etkili yollarından biri olarak kullanır.

DA'yı artırmada etkili olan faktörler şunlardır:

  • Alan yaşı
  • Mobil uyumluluk
  • Eşsiz kalitede geri bağlantılar
  • İçeriğin kalitesi, miktarı ve güncelliği
  • Sosyal paylaşım sinyallerinin sayısı
  • Sosyal medyada içerik tanıtımı
  • Sayfa hızı optimizasyonu
  • Sayfa dışı, sayfa içi ve teknik SEO uygulamaları

DA'yı iyileştirmek için en yaygın öneri, geri bağlantı kontrolüdür; bu, bağlantı oluşturma çalışmalarınızdaki boşlukları belirlemenize ve spam ve bozuk bağlantıları belirlemenize yardımcı olması açısından önemlidir. Ayrıca bu kontrol ile hangi sayfaların backlink alması gerektiği netleştirilmelidir. Ardından, ilgili geri bağlantılar ve dahili bağlantılar için çalışma, düşük kaliteli bağlantıları reddetme ve bozuk bağlantıları düzeltmeye yönelik düzenli bir döngüde devam etmelidir. Web sitenize verilen bağlantıların, Google'a web sitenizin yetkili, güvenilir ve SERP'lerde daha üst sıralarda yer almaya değer olduğunu söyleyen oylar gibi olduğu unutulmamalıdır.

Hepimiz Google'ın organik bağlantılara önem verdiğini biliyoruz, ancak insanların içeriğinize organik olarak bağlantı vermesi için, standardın üzerinde ve yeni bir şeyler sunan içerik yayınlamamız gerektiği inkar edilemez. Bu konuda uzman tavsiyesi içeriklerde infografik, araştırma ve uzman görüşlerinden yararlanılması gerektiğini vurgulamaktadır. İçerik tanıtımı, blog yazarları ve diğer şirketlerle ilişkiler kurmak, DA puanı iyileştirme stratejilerinde sonraki adımlardır. Bunların dışında elbette sitenin hızlı yüklenmesi, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi ve Google sıralamalarının yükselmesine yardımcı olan hedef kitlenizin sorunlarını çözen değerli içerikler hazırlamak gibi temel kriterleri yerine getirmeye odaklanmanız önerilir.

Web sitenizi test etmek için https://websiteseochecker.com/ adresini ziyaret edin.

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Buraya Bakınız Bilgi paylaşım platformu olarak bilgilendirici içerikler, sektörel haberler ve sosyal haberlerin yanı sıra sağlık, yaşam ve güncel haberlere de yer vermektedir.